Berlin med børnSiden vores børn var helt små, har vi besøgt Berlin flere gange årligt. Faktisk boede vi i Berlin hele Laurits’ første leveår, og vi har derfor gjort os en masse erfaringer i at besøge Berlin med børn.

I denne lille guide har jeg samlet de ting, som er rare at vide, inden man begiver sig til den tyske hovedstad med børn – samt vores foretrukne børnevenlige aktiviteter, spisesteder, overnatningsmuligheder og seværdigheder i Berlin.

Indhold i denne artikel:

Værd at vide om børn og Berlin

Berlin ER en børnevenlig storby. Rigtig mange taler om, at det ihvertfald ikke er for børnenes skyld, når en børnefamilie vælger storbyferie frem for camping- eller charterrejser. Vi mødte ofte denne tese fra venner og familie, da vi fortalte, at vi overvejede at flytte til Berlin. Den viste sig dog slet ikke at holde stik…

Berlin har nemlig masser af parker, grønne arealer og brede fortov med plads til barne- og klapvogne. Desuden er bygningerne i Berlin ikke ret høje, hvilket giver både lys og luft i gaderne, og der er aldrig mere end tyve minutters kørsel ud af byen, hvis du trænger til frisk landluft.

Så afskriv ikke rejsen til Berlin, bare fordi nogle mener, at storbyferie er for de helt unge, de allerældste, barnløse par og singler. Berlin er i allerhøjeste grad også for alle os med børn.

Aktiviteter

Uanset vejr, årstid og budget, er der masser af aktiviteter for børn og voksne i Berlin. Der er simpelthen ingen undskyldning for at kede sig.

Legepladser

Berlin legepladser er Europas bedste. Slut, prut, finale.

Og med sine 1.800+ offentlige legepladser! (kilde: Berlin.de), er Berlin da også blandt de byer i Europa, ja måske verden, som har allerflest legepladser per indbygger.

Så er vejret nogenlunde under dit ophold i Berlin, er der derfor ingen vej udenom en tur på een eller flere af de mange fede legepladser.

1001 nat legeplads i Berlin
Mange af legepladserne er bygget i temaer, f.eks. pirattema, eventyrtema, Pippi Langstrømpe tema eller, som på billedet herunder, “1001 nat tema”.

Berlin Zoo

Zoo Berlin er Tysklands ældste zoologiske have – og så er den verdens største, målt på antallet af dyrearter. Her er dyr og aktiviteter for enhver smag, og det er ingen sag at tilbringe en halv dags tid i haven.

Modsat mange andre zoologiske haver, er Zoo Berlin meget rå – og kan, for det utrænede øje, synes en smule rodet og “utrimmet”. Personligt, finder jeg det mere naturligt, når dyrene får lov at rode i deres indhegninger og blomster og træer får lov at gro vildt. Så længe gang og stiarealerne er rene og pæne, hvilket de oftest er.

Berlin Zoo
Berlin Zoo er verdens største zoologiske have, målt på antal dyrearter.

Er du vant til Københavner-priser, vil du finde Berlin Zoo meget billig. I skrivende stund koster en voksenbillet 15,50 Euro, børn i alderen 4-15 år koster 10,00 Euro og børn under 4 er gratis. Der er løbende gode kupontilbud i aviser, på dealsites og rundt om på nettet – så hold øje med hotellets opslagstavle o.lign., når du kommer til Berlin.

Adresse: Hardenbergplatz 8, 10787 Berlin
Hjemmeside: www.zoo-berlin.de

LEGOLAND Discovery Centre

LEGOLAND Discovery Centre er ikke, som navnet antyder, et LEGOLAND, som vi kender det fra Danmark. LEGOLAND Discovery Centre er et underjordisk univers, hvor børn i alle aldre (stedet er bedst for børn i alderen 3-10 år) kan lege med Lego og prøve en række mindre forlystelser.

Laurits har været der flere gange – både med os og med farmor og farfar – og det har været et hit hver gang. Perfekt underholdning på regnvejrsdage eller når benene trænger til hvile. Stedet er ikke større end at man kan lade børnene lege for sig selv.

Adresse: Potsdamer Straße 4, 10785 Berlin
Hjemmeside: www.legolanddiscoverycentre.de

Seværdigheder

Ikke alle seværdigheder er lige børnevenlige, og det kan derfor være en god ide at sætte sig lidt ind i udbuddet, inden man rejser til Berlin. Rejser man med børn i 4-8 års alderen kan nogle af krigsmuseerne være svære at forstå og kapere – men så er der heldigvis meget andet, som sikkert vil være et hit.

Herunder er en række af de seværdigheder, vi har haft held med at besøge med børn.

Mad & Drikke

Overnatning