Berlin har siden murens fald udviklet sig til en af de mest kreative og kulturelle byer i hele Europa, og den store diversitet i byen betyder også at der er noget at finde for enhver. Den historiske by er blevet et knudepunkt for kunstelskere, hipstere, historikere og ikke mindst fodboldelskere. Berlin råder nemlig over et væld af fodboldklubber lige fra Hertha Berlin der har hjemmebane på det historiske Olympiastadion til eventyrlige FC Union Berlin. Der er derfor nok fodbold at se, og her kommer vores fodboldguide til den smukke tyske hovedstad.

Hertha Berlin

Hertha Berlin må betegnes som byens bedste klub, og var også et af de stiftende medlemmer af det tyske fodboldforbund. Derudover har klubben hjemmebane på et af de mest ikoniske stadions i verden – Olympiastadion. Stadionet blev oprindeligt bygget til OL i 1936 som måske huskes bedst for Jesse Owens triumf, da han vandt 4 guldmedaljer. Derudover lagde stadionet også græstæppe til VM-finalen i 2006 mellem Frankrig-Italien, hvor Zidane nikkede Materazzi en skalle i brystet og blev vist ud. Stadionet har altså været vært for nogle meget ikoniske øjeblikke i sportshistorien, og har siden den første Bundesliga sæson i 1963 også været Hertha Berlins hjemmebane.

olympic stadion berlinDer hersker en god stemning inde på stadionet, hvor specielt hjemmeholdets fans der holder til på ”Ostkurve” gør sit for at holde lydniveauet højt. Det er et must for fodboldfans at besøge dette specielle stadion, og hvis du får billetter til en kamp, kan du forvente en storslået oplevelse. På trods af at Hertha Berlin ikke er favoritter hos bookmakerne til at vinde Bundesligaen, så er der stadig gode muligheder for at opleve spændende kampe, hvor et bet live med Betfair under kampene kan gøre oplevelsen endnu bedre. Gode kampe der kan nævnes er altid derbyet mod FC Union Berlin, hvor sejren sidste gang gik til Union Berlin. Union Berlin ligger også højere hos bookmakerne til at vinde Bundesligaen så Hertha Berlin har noget at kæmpe for om ikke æren. Du kan forvente at skulle betale mellem 30-40€ per billet, og de bør ikke være svære at få fat på med mindre Bayern München eller Dortmund kommer på besøg.

FC Union Berlin

Når vi snakker om FC Union Berlin, så tilbyder deres hjemmekampe en ret unik oplevelse i og med at stadionet er lokaliseret midt ude i skoven i den østlige forstad Köpernick  og derfor et besøg værd. Tilbage før murens fald havde klubben en stor rivalisering med Dynamo Berlin, der ligeledes er lokaliseret i det østlige Berlin. Union Berlin kæmpede dog meget med finanserne dengang, hvor specielt 90’erne gav hårde tider. Klubben har dog formået at få det vendt på hovedet, og spiller nu for første gang i klubbens historie i Tysklands bedste række efter at have rykket op i 2018/19 sæsonen. Union Berlin har hjemmebane på Stadion An der Försterei med plads til 22.000 tilskuere, hvoraf de fleste er ståpladser. Det giver en fantastisk stemning på det kompakte stadion, hvor der i øvrigt stadigt findes en manuel resultattavle helt tilbage fra 1920. Hver gang der blive scoret kan man således se en person hænge ud af vinduet ved siden af, for at skifte tallene. En sjov lille gimmick der giver lidt ekstra til oplevelsen. Det kan dog være en smule besværligt at få billetter. Efter de rykkede op i Bundesligaen har der nemlig været rift om pladserne på stadion, så du skal være ude i god tid for at finde plads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*