biludlejning i Berlin

Hvordan finder man et godt og pålideligt sted at leje bil i Berlin? Hvor kan man parkere, tanke op, og hvilke steder skal man undgå i myldretiden? Og hvad kan man køre ud og se i nærheden af Berlin? Alt sammen relevante spørgsmål, som vi forsøger at finde svar på i denne artikel.

Tyskland er et paradis for bilister med lange velholdte strækninger man kan køre omgivet af skøn natur. Men når man skal køre i storbyer, er der lidt flere ting, man skal holde øje med og som kan være gode at vide på forhånd, og Berlin er ingen undtagelse. Berlin, som i november 2019 kan fejre sit 30 års jubilæum for genforeningen, er i dag Tysklands hovedstad og største by. Der bor knapt fire millioner mennesker i storbyen – 2/3 af Danmarks samlede befolkning – så det er en by med aktivitet og menneskestrømme døgnet rundt. Selvom Berlin har et glimrende offentligt transportsystem, kan der være mange fordele ved at leje en bil. Det giver større fleksibilitet, og hvis man gerne vil se lidt på områderne omkring Berlin, har man brug for en bil. I dag er biludlejning heldigvis blevet rigtigt nemt og billigt. På biludlejningsportaler som billigerebiludlejning.dk/tyskland/ kan man allerede inden afrejse søge blandt 1.600 biludlejningsfirmaer og sammenligne priser og andre vilkår. På den måde er man garanteret lave priser, og man bliver ikke overrasket af skjulte skatter, gebyrer samt ekstra forsikringer.

Parkering, benzin og myldretid i Berlin

Ligesom mange andre storbyer er parkeringsmuligheder en af de største udfordringer i Berlin. Mange hoteller og restauranter har reserverede pladser til deres gæster, men ellers skal du se efter offentlige betalte parkeringszoner og parkeringshuse. Park House X-berg Parking på Skalitzer Str.133 i Berlin Kreutzberg har for eksempel parkering døgnet rundt til 1,50 Euro i timen og Park-one på Stresemannstrasse 68-78 har 489 p-pladser til 2 Euro i timen. Det er vigtigt som bilist at være opmærksom på, at Berlin siden den 1. januar 2008 har indført miljøzoner i byen, hvilket betyder at kun køretøjer med grønt miljømærke EURO-klasse 4 eller højere kan køre der. Når du reserverer en bil på billigerebiludlejning.dk/tyskland/billeje-berlin/ kan du derfor med fordel se på udvalget af miljøvenlige biler. Hos flere af firmaerne på biludlejningsportalen, kan man for eksempel leje både el- og hybridbiler, som ikke forurener så meget som de klassiske benzin- og dieseldrevne biler. Udover miljøzonerne, som kan sætte en stopper for biltrafikken, skal man naturligvis også være opmærksom på de lokale myldretider. Tidspunkterne er nogenlunde som de danske omkring kl. otte og kl. 16, hvor man skal regne med et kvarters ekstra rejsetid pr. halve time. Benzin koster mellem 0,5 og 0,8 Euro/L, og diesel koster mellem 0,9 og 1,6 Euro/L per november 2019.

Hvad kan man se i Berlins nabolag?

Hvis man trænger til at komme lidt ud af storbyen og se nogle af de dejlige steder i Tyskland, som ligger i kørselsafstand, kan man køre til Potsdam, som ligger ca. 40 kilometer sydvest for Berlin. Byen som også er hovedstad i delstaten Brandenburg er kendt for sine smukke parker, søer og gamle preussiske Rokoko-paladser, som er på UNESCOs Verdenskulturarvsliste og ifølge https://danskarkitektur.dk/barok-og-rokoko gemmer på så meget historie både politisk og kunstnerisk. Man kan også køre to timer syd for Berlin, hvor byen Dresden ligger fyldt med paladser og kirker bygget af de saksiske konger langs Elbe-floden. Her kan man se samlinger af kunst på Dresden Royal Palace og den fantastiske og nyrestaurerede Frauenkirche. I nærheden af Berlin finder du også den gamle fæstningsby Spandau, som ligger der, hvor Rivers Spree og Have løber sammen. Byen består af Altstadt Insel, som er den gamle bydel og borgen på Zitadelle-Insel-øen. Man skal helt sikkert besøge den imponerende firkantede fæstning med en bastion i hvert hjørne, som stort set har stået urørt siden det 16. århundrede omgivet af vand. Via en smal bro kan man komme fra citadellet til porthuset,og se et lokalt museum, en skøn gammel gårdsplads og et kvarter fra det 14. århundrede.

Der findes mange andre dejlige steder, man kan køre efter i Berlin, og med nem online adgang til reservation af biludlejning, kan man hurtigt og enkelt træffe en beslutning om at leje bil og sammenligne priserne hjemmefra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*