Berlin er den perfekte by at tilbringe en spontan, forlænget weekend. Kører man fra Danmark torsdag aften eller tidligt fredag morgen, har man masser af tid til shopping og hygge i den tyske hovedstad. Det skulle man ihvertfald tro…
Åbningstider

Berlin ER nemlig en rigtig shoppeby, og mandag til lørdag er åbningstiderne da også helt normale. Mandag til fredag har de fleste butikker åbent 9-20, imens shoppingcentre som Alexa, KaDeWe og Mall of Berlin åbner klokken og 10 og gerne lukker mellem 20 og 21. Supermarkeder har typisk åbent 7-22. Lørdag åbner butikkerne typisk først ved 10-tiden og lukker mellem 20 og 21.

Søndag, derimod, er et kapitel for sig. Ser man bort fra markeder og diverse events rundt om i byen, er Berlin nemlig stendød om søndagen. Ikke en gang de best gængse supermarkeder holder åben – noget, vi ofte brugte som en undskyldning for at spise ude, da vi boede i Berlin 🙂

Søndagsshopping i Berlin

Skal du shoppe i Berlin, er det en god ide lige at tjekke åbningstiderne, inden du planlægger dagene dernede. I Berlin eksisterer lukkeloven nemlig stadig – og faktisk er der i skrivende stund kun 8 søndage om året, hvor butikkerne må holde søndagsåbent:

Søndage, butikkerne i Berlin må holde åben (2017)

 • 28. januar
 • 18. februar
 • 11. marts

Men bare fordi man MÅ holde åben, er der ingen garanti for, at alle butikkerne rent faktisk gør det. Mange tyskere holder nemlig på, at man holder fri om søndagen, og derfor vil du opleve, at mindre specialbutikker gerne holder lukket hver søndag, året rundt.

2 comments

  1. Hej Charlotte,

   Hvor er det godt, du spørger. Åbningstiderne for 2018 har ladet vente på sig – og faktisk har man foreløbigt kun meldt dagene for 1. kvartal ud:

   28. januar
   18. februar
   11. marts

   De resterende datoer lægger jeg selvfølgelig op, snart jeg har dem 🙂

   Dbh

   Peter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*