Trænger du til at koble af, er Berlin det helt rigtige sted at tage til. Jeg har samlet nogle af byens bedste retreats, som hver især har noget skønt at byde på – og kommer nederst på siden med en praktisk oplysning til dig, der måske er lidt blufærdig.

Spa & massage i Berlin

Selvom der er mange wellnesssteder spredt over hele Berlin, synes koncentrationen at være størst syd for Tiergarten. I Mitte og Prenzlauer Berg er der dog heller ikke langt mellem tilbudene, så uanset stedet, du bor, er der ikke langt til nærmeste spa-/wellnesstilbud.

Berlin Wellness Oversigt
Berlin Wellness Oversigt

Der er naturligvis forskel på kvaliteten, priserne og typen af behandling, du får i de forskellige centre – og det kan derfor ikke være helt lige meget, hvilket sted, du tager hen. Længere nede i guiden kommer jeg med mine bud på hvilke steder, du bør besøge – og hvad du måske bør undgå.

Berlinsk wellness… Der findes mange ideer om og opfattelser af, hvad wellness egentlig er. Sørg derfor for at undersøge hjemmesider m.m., som beskriver de forskellige wellness-tilbud, du finder rundt om i Berlin. Det er ikke sikkert, at du og de lokale wellnessudbydere har samme syn på begrebet wellness 🙂

Wellness- og spa ophold i Berlin

Personligt, er jeg mest til at arrangere mine “Berlinture” selv, da jeg ofte kombinere turen med besøg hos venner, gamle kollegaer og en afstikker eller to til de omkringliggende byer. Er hovedformålet med din tur til Berlin wellness og afslapning, kan det dog mange gange betale sig at købe pakkeløsninger hos et rejseselskab eller via et deal site.

Rundt om på nettet findes der masser af tilbudssites, som løbende har gode priser på spa- og wellnessophold i Berlin. Jeg har droppet at holde øje med alle disse sider – og bruger derfor udelukkende bownty.dk, der samler alle deal sites og giver et godt overblik. Ved hjælp af søgefunktionen øverst på siden, er det hurtigt at finde frem til rejsetilbud til Berlin.

Hvad koster wellness?

Som så meget andet i Berlin, ligger priserne for massage, krops- og ansigtsbehandlinger, spaoplevelser m.m. generelt noget under hvad du sikkert kender fra Danmark.

I de større trænings- og wellnesscentre betaler du gerne 15-25 EUR i entre – og kan så benytte alle husets faciliter, som typisk omfatter sauna, koldtvandsbassin, alm. pool, opvarmet pool, spa, dampbade m.m.

Ønsker du en form for wellnessbehandling, såsom massage, ansigtsbehandling, voksbehandling el.lign., er priserne i Berlin også aldeles overkommelige. Husk dog altid at læs eller spørg ind til, hvor lang tid en behandling varer. Nogle tyskere tager gerne en hurtig behandling i frokostpausen, og derfor vil du enkelte steder opleve, at en lav pris skyldes, at en massage el.lign. kun varer 15-20 minutter.

Vidste du… at man i Berlin går i sauna sammen. Altså, mænd og kvinder. Det, i sig selv, er en smule anderledes end i de danske svømmehaller, træningscentre o.lign. Men ikke nok med dét, så er berlinerne også ganske afslappede omkring nøgenhed – og går nøgne omkring i saunaområderne i de fleste wellnesscentre.Er du, som jeg, en anelse blufærdig, kan det være lidt af en kamel at sluge, når man smider badebukserne blandt mænd og kvinder i Berlin. Når først det er gjort, er der dog ingen som fortrækker en mine, og man vender sig da også lynhurtigt til det.

Wellness centre i Berlin

Jeg har, selvsagt, ikke besøgt samtlige wellness centre i Berlin, og jeg skal derfor ikke kunne udtale mig om, hvilke, der er bedst, og hvilke steder, du bør undgå. Herunder, har jeg dog listet nogle af de steder, jeg selv vender tilbage til gang-på-gang – og som jeg gerne anbefaler til mine læsere.

Vabali Spa, Berlin ⇒ Min favorit 🙂

Spa, sauna, massage, gastronomi… Vabali er selvforkælelse i sin reneste form. Dette smukke sted er blandt Berlins allerlækreste wellness-/spacentre – og her får du virkelig mulighed for at koble helt af. Omgivelserne er fantastiske og der er tænkt over detaljerne i indretningen inde såvel som udenfor.

Vabalis priser er til at have med at gøre. De starter ved 20-30 Euro, hvis du/I selv ønsker at bevæge jer rundt på området og “gøre-det-selv”. Massage og diverse behandlinger starter ved 35 Euro for 25 minutters klassisk massage.

Perfekt! gaveide, hvis nogen skal holde fødselsdag, romantisk weekend el.lign. i Berlin. Her får du virkelig noget for pengene – og gavekort kan købes (til download og print) på hjemmesiden.

Adresse: Seydlitzstraße 6, 10557 Berlin (kun 500 meter fra Hauptbahnhof!)
Hjemmesidehttp://www.vabali.de/

Holmes Place Spa, Potsdamer Platz

Holmes Place Spa er det perfekte sted at trække sig tilbage, når man trænger til en time-out. Første gang jeg selv besøgte stedet, var da jeg boede i Berlin og havde nogle meget lange arbejdsdage. Fem minutter efter ankomst – på cykel og i silende regnvejr, var stress og efterårssurhed erstattet af en afslappet fornemmelse i kroppen og et bredt smil på læberne.

Foruden wellness-faciliteter som koldtvandsbad, pool, sauna, tyrkisk bad m.m., er der træningsområde, yoga- og meditationshold og en lang række behandlingsmuligheder såsom massage, neglepleje og fodpleje.

Adresse: Gabriele-Tergit Promenade 17 AD (Charleston Residence), 10963 Berlin
Hjemmesidehttp://holmesplace.de

Spa hoteller i Berlin

Er du til wellness fra morgen til aften, er der hoteller, som tilbyder “hele pakken”.

Adlon Day Spa, Hotel Adlon Kempinski

Adlons Spa har jeg endnu til gode – men flere venner og tidligere bekendte har været der – og anbefaler stedet på det varmeste. Ligesom hotellet, sprudler Adlon Day Spa af luksus, velvære og kvalitet og service ud over det sædvanlige.

Priserne er i den absolutte høje ende af skalaen for wellness i Berlin – og overvejer du et spa ophold, finder du nok ikke noget sted i byen, der slår Adlon på prisen. Til gengæld får du, foruden den helt igennem fantastisk wellnessoplevelse – også et stykke tysk kulturhistorie, der førhen kun var for de allerrigeste rige.

Adresse: Unter den Linden 77, 10117 Berlin
Hjemmesidehttp://www.kempinski.com/en/berlin/hotel-adlon/luxury-spa/

Hotel Adlon Berlin
Hotel Adlon Kempinski

3 comments

 1. Hej,
  Jeg sidder netop og læser din fine guide til Spa i Berlin.
  Kan du huske hvor meget det koster i Holmes Place Spa, Potsdamer Platz?

  Mvh. Simone

  1. Hejsa Simone,

   Tak fordi du læser med.

   Jeg var i sin tid så heldig at få et par ugers gæstemedlemsskab af en kollega. Jeg tør derfor ikke sige, hvad det koster i dag – og deres hjemmeside er jo en katastrofe.

   Så i stedet vil jeg måske anbefale Vabali, som jeg netop har tilføjet i artiklen. Her får du virkelig noget for pengene, det er nemt at komme til (ligger kun 500 meter fra Hauptbahnhof) og deres hjemmeside + prisstruktur er, modsat Holmes’, til at forstå 🙂

   Dbh
   Peter

   1. (Opdatering aug. 2017) Jeg har netop givet min kæreste et “wellness gavekort” (bestilt og printet via nettet) til Vabali Spa. Det fungerede bare super!

    Stedet er simpelthen så lækkert og personalet gør en dyd af at yde god service. Man føler sig velkommen fra man kommer til man går – og behandlingerne er helt fantastiske 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*