Berlin Halvmarathon var oprindeligt et “koldkrigsløb”, som første gang blev arrangeret og afholdt 1981 i det gamle Østberlin. Sidenhen har løbet udviklet sig til at være et af verdens mest prestigefyldte halvmarathoner, hvor der bliver slået rekorder år efter år….

Indholdet i denne artikel:

Tilmelding

Tilmelding til løbet sker online gennem hjemmesiden www.berliner-halbmarathon.de/ (tysk) eller www.berliner-halbmarathon.de/en/ (engelsk). Proceduren er ganske simpel, hvis du vel at mærke forstår tysk eller engelsk. Hvis ikke, er der mange danske løbeklubber, som sælger billetter. Find dem via Google eller send mig en mail – så guider jeg dig.

Før du gennemfører dit køb online, vil du blive bedt om at tage en såkaldt PAPS-Test. Dette er en kort helbredsundersøgelse, som du udfylder online for at verificere overfor arrangøren, at du er ved godt helbred, og at det er forsvarligt at sende dig ud på ruten. Det tager ca. 5 minutter.

Prisen for deltagelse stiger, jo tættere på løbet, man kommer. I skrivende stund starter priserne ved 35 Euro for de første 5.000 tilmeldte og stiger så til 40 Euro for deltager nummer 5.001–15.000, og er du blandt de sidste, som tilmelder sig, må du slippe 50 Euro for dit startnummer.

Afhentning af startnummer

Dagen før løbsdagen udleveres startnumre og tidtagningschips på løbsmessen, som de seneste par år har ligget i eller omkring den gamle Tempelhof lufthavn, hvor et hav af sportsfirmaer har stande og udsalgssteder, hvor du kan gøre et godt køb. Fortvivl derfor ej, hvis du har glemt løbeshorts, t-shirt eller kasket derhjemme – her finder du ALT! til løb.

Tilmelding Berlin Halvmarathon 2015, Berlin Tempelhof
Tempelhof Lufthavn

Rundt om på messen er der, foruden sko- og tøjsalg, en række andre hel- og halvmarathon og løb, som har stande, hvorpå de fortæller om hver deres løb. Har man tid og lyst til at ose lidt omkring, er der faktisk en del at se og høre på.

Berlin Tempelhof, Tilmelding Berlin Halvmarathon 2015
Messe-/markedsområde.

Startnumre udleveres i et særskilt område af messen. Køsystemerne er ganske gode, og selv midt på dagen, hvor der er allerflest mennesker i messeområdet, er der et godt flow i køen. Det tager som regel ikke mange minutter at komme igennem.

Den store dag

På selve løbsdagen, er det eneste, man skal tænke på, at være veludhvilet, have spist rigtigt og at møde op til tiden. Startområdet kan synes som lidt af et kaos, når man ankommer – men fin skiltning og et hav af frivillige får dig hurtigt rette sted hen. For mit vedkommende, betyder det gerne den bagerste løbegruppe – F 🙂

Vejret så i 2014 skræmmende ud op til løbsstart, men det nåede aldrig at blive meget værre end på billedet herunder. Hen mod slutningen af løbet kom der et par dryp, men bortset fra dét, var både temperatur, vind og luftfugtighed helt perfekt til løb.

Skulle vejrudsigten se sort ud, inden du begiver dig til Berlin, behøver du ikke hænge med hovedet. Byen tager sig godt ud i al slags vejr – og skulle det regne på den store dag, udleveres der regnslag, så du kan holde dig tør op til løbsstart. Herefter, er det dog op til dig selv at holde dig varm.

Berlin Halvmarathon 2015 startområde
Berlin Halvmarathon 2015, startområde

Overnatning under Berlin halvmarathon

Hvis ikke du er afsted med en af de mange løbeklubber, som arrangerer pakkerejser i forbindelse med Berlin Halvmarathon, er det en god ide at være ude i god tid, når der skal bestilles overnatning. En stor del af byens hoteller reserveres nemlig af løbeklubber og rejsearrangører, så snart løbsdatoen offentliggøres.

7 comments

 1. Hej
  Kan man overføre sit startnr til næste år p.g.a en skade ?
  Hilsen
  Hans Jørgen Muurholm

  1. Tak for dit spørgsmål, Hans Jørgen. Øv!, hvor ærgerligt med skaden. Du kan desværre ikke overføre dit startnummer til næste år. Dit bedste håb (hvis det er økonomien, du tænker på) er, at du lader en anden købe billetten og løbe i dit navn. Jeg skal dog understrege, at dette er imod løbets regler – og at det kan vise sig at blive et problem, hvis løberen, som overtager dit navn og nummer kommer til skade. Jeg krydser fingrer for at du finder en løsning – og at du snart er skaden kvit.

 2. Hej
  Vi er 2 som gerne vil til Berlin for at løbe en halvmarathon. Vores tid er meget knap i perioden så vi ønsker kun en enkelt overnatning. Vi har ikke kunnet finde rejseklubber som arrangere ture med kun en enkelt overnatning – kender du nogen. Eksempelvis kunne vi måske bare købe billetter og hotel hver for sig. Har du nogle præferencer.

 3. Hej. Er der mulighed for at hente startnummer på selve dagen ? Min søster kan først være i Berlin omkring lørdag Kl. 21.

 4. Hej.

  Jeg skal løbe Berlin halvmaraton for første gang, det bliver spænende og sjovt.
  kommer først til Berlin meget sent lørdag, og kan der med ikke nå og hente mit start nummer.
  Kan jeg give fuldmagt til en anden, som så kan hente mit startnummer?

  på forhånd tak, for hjælpen.

  Uffe

 5. Hej
  Er det muligt at overdrage et startnummer til en anden person, hvis man selv er blevet forhindret? Og hvordan er proceduren i så fald ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*