Berlin har pt. to lufthavne, som vi danskere kan rejse til; Berlin Tegel Lufthavn (TXL) og Berlin Schönefeld Lufthavn (SXF). De to lufthavne ligger i hver deres ende af byen, og afhængigt af, hvilken Berlin lufthavn, du lander i, er der forskellige måder at komme til og fra byen.

Berlin Tegel Lufthavn (TXL)

Berlin Tegel Lufthavn (TXL) er Berlins største lufthavn – på areal såvel som antallet af passagerer, som passerer gennem gates’ne hvert år.

Tegel ligger i den nordvestlige del af Berlin og er let at komme til og fra, uanset hvor i byen, du skal bo. Der går ingen toge direkte til Tegel Lufthavn, og du er derfor nødt til at rejse med bus eller taxa.

Se hvordan du kommer fra Tegel til Berlin centrum her.

Berlin Schönefeld Lufthavn (SXF)

Berlin Schönefeld Lufthavn (SXF) ligger lidt uden for byen og benyttes primært af internationale lavprisfly.

Schönefeld Lufthavn ligger godt 20 km sydøst for Berlin centrum.

Se hvordan du nemmest, hurtigst og billigst kommer fra Berlin Schönefeld til centrum her.

(Berlin Brandenburg Lufthavn (BER))

Berlin Brandenburg Lufthavn (BER) er Berlins mest omtalte og diskuterede lufthavn til dato. Berlin Brandenburg var planlagt til at åbne tilbage i 2011, men en kombination af administrativt bøvl, brandsikring og kabelføring i byggeriet, har forårsaget forsinkelser år efter år – og seneste melding lyder, at lufthavnen kan åbne i 2017.

Berlin Brandenburg Lufthavn er en udvidelse af Berlin Schönefeld Lufthavn og skal betjene Berlin og delstaten Brandenburg. Både TXL og SXF forventes at lukke, når BER langt om længe bliver klar.

Læs mere om Berlins lufthavne på Berlin-Airport.de.

1 comment

  1. Skal fra naturkundemuseum til schönefeld lufthavnen lørdag d 19-10-2019 skal være i lufthavnen omkring kl 05.15 skal flyve 6.40 hvordan kommer jeg dertil . Vh Kristina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*