Søger du hostel i Berlin, hjælper jeg dig gerne godt på vej. I denne artikel guider jeg dig til byens bedste hostels til de billigste priser ud fra mine egne samt venners oplevelser under adskillige hostel-ophold i Berlin.

Hostels… Hostels kan være fristende at booke sig ind på, da priserne gerne er noget lavere end byens hoteller. Især på en storbyferie, hvor man typisk kun opholder sig på sit værelse om natten. Nattetimerne kan dog være dér, de øvrige beboere på dit hostel er “aktive” – og det kan derfor være en god ide at læse anmeldelser af dit hostel, før du booker – da det ofte fremgår, om et hostel er populært blandt festglade unge mennesker.
Bedste hostel i berlin

Bedste hostels i Berlin

Med godt 200 hostels at vælge imellem på diverse booking-sider, kan det være svært at finde ud af, hvilket hostel i Berlin, man skal vælge. Derfor har jeg samlet et udvalg af gode hostels i Berlin, jeg enten selv har boet på, eller kender folk, som har boet på.

Alcatraz Backpacker Hostel: super beliggenhed til fine priser

Alcatraz Backpacker Hostel ligger midt imellem Schönhauser Allee station og Eberswalder Straße station – og lige op ad fantastiske Mauerpark. Stemningen er god, værelserne lyse og pæne, og beliggenheden gør det let at komme omkring i hele Berlin. Op ad Schönhauser Allee ligger flere små spisesteder, hvor burgers, pizzaer og kebab fås for billige penge.

Alcatraz Backpacker Hostel
Adresse: Schoenhauser Allee 133a, 10437 Berlin
Hjemmeside: www.alcatraz-backpacker.de

The Circus Hostel: backpackerstemning midt i Mitte

“The Circus” liger super centralt og oser både inde- og udefra af backpackerstemning. Værelser og rengøring er i orden, personalet flinke og så ligger det lige op ad Rosenthaler Platz St., hvorfra du kan køre til alle bydele i Berlin. The Circus Hostel tilbyder desuden guidede ture og en række sjove aktiviteter i og omkring deres hostel.

The Circus Hostel
Adresse: Weinbergsweg 1a, 10119 Berlin
Hjemmeside: www.circus-berlin.de

Goldmarie Hostel: et udemærket valg til billige penge

Goldmarie Hostel (el. Hotel Goldmarie) ligger fem minutters gang fra Warschauer Straße S- og U-bahn station. Opgangen kan være svær at få øje på, er malet til med grafitti og ser i det hele taget ikke ret indbydende ud. Værelserne, derimod, er dog OK til prisen – og er du i Berlin for at shoppe om dagen og feste om natten, er Goldmarie Hostel et udemærket valg til billige penge.

Goldmarie Hostel i Berlin
Enkeltværelse på Goldmarie Hostel, Berlin – Oktober 2012

Da jeg i 2012 flyttede til Berlin, boede jeg på Goldmarie Hostel i de første to uger, indtil jeg fandt mig en lejlighed. Dengang, var der bøvl med nettet på værelset, badeværelserne var ofte optaget og mine naboer forstod at holde en fest. Alligevel, anbefaler jeg fortsat gerne dette hostel til venner og bekendte, som ønsker noget billigt, som er let at komme til og fra med offentlig transport.

Goldmarie Hostel
Adresse: Warschauerstr. 58, 10243 Berlin
Hjemmeside: Ukendt

Et godt alternativ: Pension i Berlin

Selvom mange af de nyere hostels har en ganske høj standard, er der lidt mere “luksus” for pengene på de tyske pensionater. I Berlin er der en række mindre hostels/hoteller, som har fået betegnelsen “Pension” – og her får du som regel nogle rigtig fine værelse – til priser, som er til at betale.

Pension Mitte: gode værelser til rimelige priser

(Jeg har kun boet på afdelingen i Brunnenstraße og kan således ikke garantere for værelserne i Wöhlerstraße).

Pension Mitte ligger godt til i prissøgemaskinerne, når du sorterer fra laveste til højeste priser. Trods de lave priser, får du gode værelser, fine køkken- og badefaciliteter og en rigtig god og central beliggenhed.

Pension Mitte, Berlin
Pension Mitte, Afd. Brunnenstraße 145, 10115 Berlin

Under mit ophold på Pension Mitte delte jeg køkken, toilet og badeværelse med to andre lejere på etagen, jeg boede på; rigtig fin ratio, som aldrig rigtigt nåede at blive et problem ift. ventetiden, man somme tider kan komme ud for på hostels, hvor 10-20 mennesker ofte deles om køkken-, toilet- og badefaciliteter.

Pension Mitte
Adresse: Brunnenstraße 145 & Wöhlertstraße 20, 10115 Berlin
Hjemmeside: www.pension-mitte.de

Toilet- og badefaciliteter… Personligt, ved jeg ikke noget værre end ikke at kunne komme ud ad døren om morgenen pga. et optaget toilet eller bad. Delte toilet- og badefaciliteter er, i min bog, den største hage ved at bo på hostels og pensionater, og derfor har jeg flere gange valgt at kontakte stedet, jeg overvejer at booke for at høre, hvordan toilet- og badeforholdene er på stedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*