Monumenter, museer, markeder og meget meget mere… Berlin er propfuld af seværdigheder, og selvom jeg gerne ville, er jeg endnu ikke halvvejs igennem dem alle. Her på siden har jeg samlet et udvalg af de mest populære seværdigheder i Berlin, samt en række af de lidt mere ukendte ting, byen har at byde på.

Det er svært at give en top-3 over seværdigheder i Berlin, når venner og bekendte beder om tips til en forlænget weekend i den tyske hovedstad. Det afhænger i høj grad af, hvem, der spørger, om de er ude- eller indemennesker, historisk interesseret m.m. Derfor henviser jeg gerne til HalloBerlin.dk, når nogen spørger – her har jeg samlet et udvalg af seværdigheder for enhver smag.

Haver & Parker

Tempelhof Park
Tempelhof Park

Berlin er kendt for sine brede fortov, grønne alléer og de mange haver og parker, som ligger spredt over hele byen. Personligt, er jeg vild med kombinationen af storbytravlhed, shopping, frisk luft og grønne områder – og netop dérfor er Berlin min favoritdestination; både når der skal shoppes, og når der skal kobles af. Der er også en masse seværdigheder at se på, hvor Fjernsynstårnet nok er den mest besøgte.

Top-3 parker

 • Mauerpark
 • Tempelhofer Park
 • Görlitzer Park

Læs mere om Haver & Parker i Berlin her.

Kirker

Om du er religiøs eller ej, er flere af kirkerne i Berlin helt sikkert et besøg værd. Tænd et lys i Berliner Dom, slå dig ned på en kirkebænk og få samling på tankerne i den verdensberømte Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, eller kig forbi Christianskirken, den danske kirke i Berlin, og få dig en snak med andre danskere i Berlin.

Berliner Dom - en af de mest besøgte seværdigheder i Berlin
Berliner Dom – en af de mest besøgte seværdigheder i Berlin

Top-3 kirker

 • Berliner Dom
 • Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche
 • Christianskirken

Læs mere om kirker i Berlin her.

Markeder

Berlin = skønne markeder. Markederne ligger spredt ud over hele byen, og om du er til loppefund, økologiske madvarer, antikke møbler eller kinakopier, er der helt sikkert et marked i Berlin, som vil falde i din smag.

Personligt, holder jeg mest af markedet på Kollwitzplatz. Jeg er en sucker for god mad og lækre råvarer – men kan sagtens besøge markedet uden at købe noget. Området omkring Kollwitzplatz, legepladsen i midten af pladsen og de flot anrettede boder gør bare dette marked til noget helt særligt.

Kollwitzplatz-Berlin
Bio-Markt, Kollwitzplatz

Top-3 markeder

 • Bio-Markt, Kollwitzplatz
 • Flohmarkt, Mauerpark
 • NowKoelln Flowmarkt

Læs mere om markeder i Berlin her.

Monumenter

Hvis du læser lidt op hjemmefra, kan du opleve Berlins historie gennem monumenter rundt om i byen. Mindesmærker, statuer og kirkegårde ligger spredt ud over byen og fortæller hver deres historie om byen, der af mange kaldes for Europas nye kulturhovedstad.

Brandenburger Tor - Måske den mest ikoniske seværdighed i Berlin
Brandenburger Tor – Måske den mest ikoniske seværdighed i Berlin

Top-3 monumenter

Læs mere om Monumenter i Berlin her.

Museer & Gallerier

Med mere end 130 museer og 400 gallerier at vælge imellem er der noget at se på for hele familien. Om du er til design, moderne kunst, asiatisk kunsk, tysk historie, krigshistorie, eller noget helt sjette, skal der nok være et museum til dig.

Top-3 museer & gallerier

 • Nationalgalleriet
 • Det Jødiske Museum
 • Currywurst Museum

Læs mere om Museer & Gallerier i Berlin her.

2 comments

 1. Jeg er helt enig i, at der er et hav af spændende seværdigheder i Berlin. Selv er jeg nok mest historisk interesseret og bakker derfor op omkring jeres top 3 over monumenter. Jeg ville dog nok inkludere resterne af Berlinmuren fremfor den jødiske kirkegård, men det er vist også det.

  Som et ekstra tip vil jeg anbefale at tage op og se koncentrationslejren i Sachsenhausen, som ligger lidt nord for Berlin. Det er et meget spændende museum at se, hvis man er interesseret i 2. verdenskrig og årene lige efter.

 2. Hej Jacob, Tak for din kommentar – og fordi du læser med herinde. Jeg er helt enig med dig i, at resterne af muren er noget, enhver bør se. Og måske du også har ret i, at det kunne snige sig ind på en top-3 🙂 Også tak for tippet til Sachsenhausen: Jeg planlægger faktisk et indlæg om koncentrationslejren og de ting, man kan se og opleve dér.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*