Olympiastadion

Berlin er kendt for mange ting. Det er en meget historisk by, der i kraft af sin størrelse kan prale af enorm diversitet, rig kulinarisk kultur berømt arkitektur og værtsskaber for nogle af verdens største sportsbegivenheder. Heriblandt OL i 1936, gruppekampe til VM i fodbold i 1974, VM-finalen i fodbold i 2016 og Champions League finalen i 2015 og det ligger allerede fast at byen er vært for de Paraolympiske Lege i 2023. Men når det kommer til sport, skrev den tyske hovedstad faktisk en lidt atypisk historie i 2010.

Nedrykningen i 2010

Efter en rædderlig sæson, rykkede den traditionsrige fodboldklub Hertha Berlin ud af den bedste tyske fodboldrække, Bundesligaen. Dét i sig selv var ikke nødvendigvis historisk, da klubben var nede og vende i 1964-1965, efter klubben blev taget i at bestikke spillere. Men det der gjorde nedrykningen i 2010 historisk var hvad det betød for Berlin som fodboldby. For sæsonen efter var Berlin den eneste hovedstad i Europa uden et hold i landets bedste række. Traditionelt, når man ser rundt omkring i Europa, er det typisk hovedstadsholdende der dominerer. Men selv i de lande hvor det ikke er tilfældet, var det uden fortilfælde at de berlinske fodboldfans måtte gå uden lokal Bundesligafodbold et helt år.

Herthas hjemmebane Olympiastadion

Hertha Berlin, er dog kommet igen, uden at kæmpe om mesterskabet. Og det ville også være ærgeligt hvis de ikke havde. Olympiastadion, Herthas hjemmebane, er i manges øjne også for stort til ikke at høre til i Bundesligaen. Stadionet blev bygget i 1936 og har en kapacitet på knap 75.000 tilskuere. Står du og overvejer en tur til Berlin, så er Olympiastadion uden tvivl et besøg værd. Kan du time det med en hjemmekamp for Hertha, kan du også få tilfredsstillet et eventuelt fodboldbehov. Siden nedrykningen, og den efterfølgende oprykning er Hertha blevet et væsentligt bedre hold, hvilket man også kan se på oddsene, hvis man tjekker betting siderne. Det er nok ikke en fejring af et lokalt mesterskab, du kan fejrer, da de har en tendens til at ende i München. Men underholdning og en vild fankultur er du næsten garanteret at få med på Olympiastadion.

Andre begivenheder på Olympiastadion

Er det ikke fodbold der trækker, så er det værd at tjekke programmet for atletikstævner, koncerter eller andre begivenheder. Berlin har generelt en stor kulturscene, og nogle af de rigtig store koncerter, som da eksempelvis Metallica kiggede forbi den 6. july 2019, og spillede foran næsten 69.000 fans. Så lad dig ikke snyde af dets status som hjemmebane for et fodboldhold, Olympiastadion har meget andet at byde på.

Så om du er i en af Europas største byer i forbindelse med en sportsrejse, eller blot er på visit uden er specifikt formål, så bør Olympiastadion stå et sted på listen over steder, der skal besøges i det ganske tyske land. Især fordi Hertha Berlin har sat et projekt i søen, der betyder at de vil have et nyt stadion i 2025. Så der er tidspres på nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*