Berlin ligger også huse til et utal af museer, og der findes faktisk en ø – Museum Insel – i Berlin, hvor fem af de største museer ligger side om side. Øen er helt sikkert et besøg værd, hvis man er til kunst. Du kan også besøge det verdensberømte Berlin Zoo, og få et kig ind i politikkens verden ved at slå et smut forbi Tysklands Rigsdag, som er åben for offentligheden.

Brandenburger TorDer er som sagt nok at se i Berlin, og der er bestemt noget for enhver smag, men ligesom at byen er kendt for mange ting og for mange berømte mennesker – tænk medlemmerne af bandet Rammstein, skøjteløberen Katarina Witt, og Dominic Monaghan, som spillede Meriadoc Brandybuck i Ringenes Herre – så er der også mange andre (måske mindre kendte) fra Berlin. Vidste du for eksempel, at den vidunderlige pianist Caroline Fischer er født i Berlin? Ligeledes er skuespilleren Marlene Dietrich, PokerStars pro-spilleren Felix Schneider, og medlemmerne af bandet Die Ärtzte alle fra hovedstadsområdet. Det er ikke alle, der kender disse navne, men det er netop også pointen. I denne artikel får du nemlig en række små tips til at finde de allerbedste, skjulte skatte, som Berlin har at byde på. De små (og store) knapt så kendte steder, som med garanti ikke vil være overrendt af turister, og hvor du måske kan opleve noget lidt anderledes end forventet.

Markthalle Neun

Vi starter i Kreuzberg-distriktet, hvor du finder markedspladsen Markthalle Neun. Det store marked blev grundlagt i 1891 og i 2011 blev det omlagt til et regulært farmer’s market. Der er så mange lækre og vidunderlige fund at gøre og det er helt sikkert et must på turen til Berlin.

Hop i vandet og nyd en picnic

Sommer i Berlin er i forvejen virkelig skønt, men hvis du kender til en af de mange søer i området, så får sommerstemningen lige et hak op. Besøg for eksempel den skønne Halensee sø, hvor du kan nyde det dejlige, klare vand, et solbadningsområde, og når du bliver sulten, kan du finde en sød lille restaurant lige ved vandkanten. Der er også mange små og relativt ukendte picnicsteder rundt om i byen, hvor du kan få et afbræk fra storbyens larm og menneskemylder. Du kan for eksempel pakke en lækker picnickurv og besøge dette fine og hemmelige sted, som jeg har skrevet om her.

Viktoriaparken

Du kan også tage førnævnte picnickurv og medbringe den og et par tæpper til den skønne og godt gemte Viktoriapark, hvor du både finder et skønt lille vandfald, et lille ølsted, og store, åbne græsarealer, der er perfekte til afslapning. Det er også det højeste naturlige område i byen og giver dig en god udsigt ud over Berlin.

Natur-Park Schöneberger Südgelände

Det sidste, hemmelige sted på listen er Natur-Park Schönenberger Südgelände, en smuk skov, hvor resterne af et gammelt nedlagt industriområde der er ved at gå i et med naturen. Gamle jernbaneskinner ligger forladt hen, og er med tiden blevet overgroet af mos og træet er gået i forrådnelse. Gamle toge kan også blive fundet og vandtårne fra fordums tid ligger øde hen. Det er det perfekte sted til lidt urban exploring, hvis man er til det, og uanset så er det et vidunderligt sted at gå en lang tur og opleve at blive transporteret tilbage i tiden.

Berlin byder på enormt mange ting for både store og små, kultur- og historieinteresserede, dem på afslapningsferie og dem, der gerne vil have, at der sker lidt. Byen bugner af lækre delikatesser og eventyrlige, kulinariske fristelser, og om natten forvandler den hektiske by sig til en pumpende natklub af lyd og farver, og her fik du så lidt flere ting, du kan føje til listen over steder og seværdigheder i smukke Berlin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*