Savner du en alternativ weekends ferie i julen, så er der rigeligt med hyggelige muligheder i den tyske hovedstad, Berlin. I den smukke og hyggelige by finder du i julen masser af forskellige aktiviteter, og nogle af de mest populære er de mange julemarkeder. Og det er der helt bestemt en god grund til.

Der findes mange forskellige julemarkeder i Berlin. Du finder de helt klassiske markeder, som du sikkert har hørt om før med strikvarer og grillpølser. Og så findes der også de helt små specielle markeder, kun har åbent en enkelt gang om året. Markederne byder på de hyggeligste julestemninger med striktrøjer, klassiske tyske bratwürst, juleslik og meget, meget mere. Så hvis du gerne vil prøve en lidt anderledes weekend i julen, så bør du prøve julemarkederne i Berlin. Herunder kan du læse meget mere om, hvad de forskellige markeder har at byde på.

En seværdighed for hele familien

En af de fantastiske ting ved julemarkederne er, at de er egnet til hele familien. Børnene kan høre på sjove julesange eller prøve de mange forskellige former for juleslik, markederne har at byde på. I mens kan de voksne nyde et hjemmelavet glas glühwein eller en klassisk julepølse der, hvor de er bedst.

Så Berlin flotte seværdigheder på julemarkederne

Når du besøger de hyggelige markeder i julen, så kan du også samtidig opleve nogle af Berlins mange seværdigheder. Dette gælder blandt andet historiske seværdigheder, hvis du er interesseret i den slags. Du kan blandt andet tage til markedet ved Charlottenburg slot, hvor du kan opleve slottets smukke arkitektur. Dette julemarked er specielt en favorit blandt de lokale, og det vil det helt bestemt også blive for dig og familien.

Derudover kan du også besøge Spandau, der er et marked, hvor der ikke kommer mange turister. På den måde oplever du også et marked med et mere lokalt islæt, hvor du også kan opleve middelaldercenteret, der ligger her.

Prøv en guidet tur rundt til markederne

Du behøves ikke planlægge hele turen selv, hvis du hellere vil bruge tid på at være sammen med familien. Du kan nemlig nemt booke en bustur med forskellige rejseguides, hvor du bliver kørt rundt til de forskellige julemarkeder.

Turene foregår som regel fra et bestemt opsamlingspunkt eller ude foran dit hotel, hvis du bestiller afhentning. Turene er guidet på engelsk, og så får man rigeligt med tid til at gå rundt og hygge sig på de forskellige markeder.

På turene kommer du rundt til de populære markeder som eksempelvis Charlottensburg Slot og Spandau, hvor du får lov at være i rigeligt med tid til at se det hele. Turene tager som regel 3-4 timer, alt efter hvilken type du vælger.

Julestemning når det er bedst

Der findes som sagt et hav af forskellige julemarkeder i Berlin, og det er ikke kun de store og populære, man bør besøge. Der findes både det Røde Rådhus, markedet på Europa Center, Opera Palace, Lucia Marketplace, Alexanderplatz, Gendarmenmarkt og mange flere. De har alle noget forskelligt at byde på, at så du kan med fordel undersøge de forskellige slags, inden i tager afsted.

Alle markederne byder på en bestemt del af Berlin, hvor du eksempelvis kan se de mange historiske seværdigheder fra den gamle by. Så hvis du mangler en alternativ weekends ferie, så bør du overveje julemarkederne i Berlin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*